Foto: lyali
Môj obľúbený nápoj... A naviac si pri ňom vždy vybavím príjemnú spomienku na svadobnú cestu v Jordánsku, kde sme na plážovom móle skoro ráno Zobraziť celý popisMôj obľúbený nápoj... A naviac si pri ňom vždy vybavím príjemnú spomienku na svadobnú cestu v Jordánsku, kde sme na plážovom móle skoro ráno popíjali mätový čaj s domorodým čašníkom Ziadom z nášho hotela, ale to je už iný príbeh :-) Tento recept nemám od Ziada :-)
porcia
príprava
Postup
-
1
Z mätových stoniek oberieme lístky.
-
2
V mažiari ich rozdrvíme spolu s trstinovým cukrom.
-
3
Takto na "kašu".
-
4
Mätovú drť dáme do vhodnej nádoby, zalejeme vriacou vodou (zalievam 3,5dcl) a necháme lúhovať prikryté asi 10min (tanierik, ktorým som prikryla pohár, mi na foto chýba).
-
5
Zo sirupu odlejeme 2cl.
-
6
Kraj pohára som ozdobila trstinovým cukrom. Do pohára nalejeme limetkový sirup a cez sitko vylúhovaný mätový čaj. Ozdobíme limetkou. Pozn. Čaj nie je číry, lebo mi v ňom plávajú mikrokúsočky mäty, ktoré prešli cez sitko, čo je ok. Ku šťastiu mi už chýba len hrubá slamka... Nazdravie!
Diskusia k receptu