60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Maslové cesto: | |
140 g |
|
130 g |
|
na vymastenie |
|
Kysnuté cesto: | |
300 ml |
|
90 g |
|
2 ks |
|
40 g |
|
|
|
380 g |
|
40 g |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na kvások namrvíme droždie do malého množstva vody a necháme podkysnúť.
- 2
Múku vypracujeme s maslom na pevné maslové cesto prikryjeme a necháme odpočinúť.
- 3
Na kysnuté cesto rozmiešame smotanu z cukrom, štipkou soli, žĺtkami a nakoniec kvások. Pridáme múku a maslo, vypracujeme cesto a vyvaľkáme.
- 4
Na kysnuté cesto položíme vyvaľkané maslové cesto, obidve cestá zložíme a vyvaľkáme, čo opakujeme 4-krát.
- 5
Z cesta povykrajujeme okrúhle koláče, v strede ich naplníme plnkami.
- 6
Koláče poukladáme na vymastený plech, položíme na teplé miesto a necháme 15-20 minút podkysnúť. Potrieme trocha rozšľahaným bielkom a dáme upiecť do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu