Bulharský šalát
Autor receptu: cezar
Jedavávali sme ho hlavne s parížskym či vlašským šalátom, treskou...atď.. No je vhodný aj
ako príloha k mäsu, syru, zelenine,... a aj na varenie. Naposledy som ho spomenul v mojom
recepte na lasagne. No a @klukodvody chcel, aby som ho pridal. Tak je tu. Recept je úplne
jednoduchý a dobrý.
Postup
- Na oleji jemne orestujeme cibuľu nakrájanú na drobno. Keď má cibuľa sklovitý vzhľad, pridáme papriku pokrájanú na slíže – ako na lečo.
Keď už púšťa paprika šťavu (cca po 10-15 minútach dusenia), pridáme na kocky nakrájané paradajky a privedieme do varu. Ihneď vypneme.
Pridáme soľ, cukor, preosiate DEKO (cca pol až trištvrte vrecka – podľa chuti), ocot. Všetko dobre premiešame, aby sa chute spojili.
Ochutnáme a prípadne dochutíme podľa vlastnej chuti. Každému chutí inak.
- Ešte horúce plníme do pohárov, zavrieme a sterilizujeme pri 80°C približne 20 minút.