Bulgur pilavı - krúpové rizoto

Autor receptu: cesminaz

Možností na krúpové rizoto je naozaj neúrekom ;-) stačí len použiť našu fantáziu...

40 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na kocky nakrájanú cibulu a cesnak chvílku osmažíme na troche oleja a potom pridáme bulgur.Spolu všetko chvílku opražíme a potom zalejeme pripraveným vývarom.Takto zaliate necháme pokrievkou zakryté na malom ohni variť,akoby dusiť..vlastne puchnúť :-)) asi tak 25-30minut.Ono sa to ináč nemieša,ale pre istotu to kontrolujte a ak treba,tak kludne premiešajte.
  2. Asi tak 5 minut pred koncom,primiešame do rizota na hrubšie nakrájané špenátové,alebo šóškové-šťavelové listy.Premiešame a ešte na 5 minutiek zakryjeme,ak treba podla chuti osolíme a okoreníme.Môže sa stať,že sa tie listy rozvaria v tom rizote ak sú celkom mladučké,ale to nevadí..aspoň bude zelené ;-DD ...jednoducho nakrájajte na menšie kúsočky zopár dalších listov a pred podávaním zamiešajte ešte do teplého pilavu ;-))
  3. Podáva sa samotný,alebo so šalátom..poliaty cesnakovým jogurtom..s nastrúhaným syrom...atdˇ :-D podľa chuti Dobrú chuť :-)
  4. Ja som použila takýto bulgur...doniesla mi ho svokra priamo z dediny z Turecka :-) toto je taký miešaný,celý polocelý..ale toto rizoto sa dá robiť aj z menších krúpov :-)