Budapeštianska nátierka
Autor receptu: pusta
Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím, vyskúšajte ju a posúdte sami, či Vás tiež oslovila.
Postup
- Tvaroh dáme do misy a rozdrobíme ho vidličkou. Postupne pridávame sladkú mletú červenú papriku a vymiešavame dovtedy, kým tvaroh nezíska pomarančovú farbu. Pridáme maslo a spolu vymiešame, nakoniec vymiešame s pridanou kyslou smotanou.
- Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a cibuľu, znovu zamiešame. Hotovú nátierku odložíme na chvľíu do chladničky a môžeme podávať. Natierame na čerstvý clieb alebo pečivo a zdobíme rôznou čerstvou zeleninou.
- Touto nátierkou môžeme plniť kornútiky a rolky zo šunky a syrov, vajcia a rôznu zeleninu alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís .