Budapeštianska nátierka

Autor receptu: pusta

Poznám viacero variant prípravy tejto chutnej nátierky. Dnes vkladám jednu z jej verzií. Prosím, vyskúšajte ju a posúdte sami, či Vás tiež oslovila.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh dáme do misy a rozdrobíme ho vidličkou. Postupne pridávame sladkú mletú červenú papriku a vymiešavame dovtedy, kým tvaroh nezíska pomarančovú farbu. Pridáme maslo a spolu vymiešame, nakoniec vymiešame s pridanou kyslou smotanou.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a cibuľu, znovu zamiešame. Hotovú nátierku odložíme na chvľíu do chladničky a môžeme podávať. Natierame na čerstvý clieb alebo pečivo a zdobíme rôznou čerstvou zeleninou.
  3. Touto nátierkou môžeme plniť kornútiky a rolky zo šunky a syrov, vajcia a rôznu zeleninu alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís .