Buchty (domáca pekáreň - fotorecept)

mia2404 - fotkamia2404, 6. marca 2012
Buchty (domáca pekáreň - fotorecept)
Foto: mia2404

Recept som našla na topkách autorom je finetta , len som to troška upravila , a musím povedať že sú fakt mňam:-)

20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

250ml vlažné
 (štipka)
100g (rozpustené)
2ks
80g
 (pár kvapiek)
25g
300g -koláčová
200g
na plnku:
 na potretie buchtičiek




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie dáme do pekárne a zapneme na program : cesto

  2. 2

    Vykysnutého cesta povykrajujeme kolieská , na každé koliesko dáme plnku ( ja som dala slivkový lekvár)

    Buchty (domáca pekáreň - fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme buchty a na dáme na plech s papierom na pečenie ( alebo na vymastený plech), každú buchtu potrieme s olejom aby sa moc pri pečení neprilepili.

    Buchty (domáca pekáreň - fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch potrieme s mliekom alebo vajíčkom ( ja som do mlieka dala vanilkový cukor ). Pečieme pri teplote 170 asi 20-25 min.

    Buchty (domáca pekáreň - fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Mám na ne chuť, ako ich takto vidím.
@mia2404 , prečo nekrájaš štvorce, takto máš zbytky, ktoré musíš znova spracovať? Ale máš ich pekne prepečené, asi z toho potierania.
orchidea
Krásne buchtičky si upiekla, ja tiež využívam často pekárničku na vypracovanie a vykysnutie cesta, je to dobrý pomocník... recept si ukladám.
mia2404
evanaaa: to mi píšeš až teraz xixi , nevadí nabudúce budú štvorce dakujem za nápad :-)
evina21
Paci sa mi receptik, mam od vianoc pekarnicku. Chcela by som recept zajtra vyskusat, ale neviem aka je to kolacova muka. To je nejaka zmes? Dakujem za info
mia2404
evina21: koláčová múka je od výrobcu Natur a má vysoký obsah lepku a tým pádom má za výsledok že cesto je vláčnejšie (je natom napísané že je na kysnuté koláče a piškoty) , mne osobne najviac osvedčila do pekárňe
vierusia
ďakujem za super receptík, buchty sú vynikajúce, vlastne boli..už nie sú :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia