Bublanina-celiatická (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Bublanina je výborný ovocný koláčik tak som ho upiekla podľa receptu prezentovaného na celiatickom stretnutí.Dá sa použiť akékoľvek ovocie čerstvé alebo zavárané.

24
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Postup

  1. odvážime múku a cukor a nachystáme si ostatné ingrediencie
  2. do nádoby na šľahanie rozbijeme celé vajcia pridáme cukor a mixujeme do peny
  3. do peny pomaly pridávame olej a stále mixujeme
  4. začneme pridávať aj mlieko
  5. makoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškoma ešte mixujeme kým sa nezmiešajú dobre všetky prísady
  6. hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (ak chcete mať vyššiu bublaninu tak na menší plech )
  7. na cesto poukladáme nakrájané ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150st .pečieme 40 minút
  8. upečený koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme aj vanilkovým
  9. vychladnutý pokrájame na štvorce a možeme podávať.dobrú chuť!!