Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri teplote 220 °C do mäkka. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
  2. Vo väčšej mise vymixujeme liptovskú bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascu, citrónovú šťavu a cesnak. Dochutíme soľou a korením. Podávame ako dip s čerstvou zeleninou, napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky.
  3. Náš tip: Tahini je pasta vyrobená našľahaním rozdrvených sezamových semiačok. Používa sa ako nátierka na sendviče alebo sa mieša s rôznou zeleninou a pripravujú sa z nej rôzne dipy (omáčky).