Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Moja krajanka Julinka, ktora je na Vareche zaregistrovana ako @Juliana mi vcera poslala tento recept. Prisiel mi velmi vhod, lebo som mala v chladnicke bryndzu, ktoru uz bolo treba spotrebovat. Julinka, dakujem ti zan. Vsetkym nam to velmi chutilo. Mozno sa aj niekomu druhemu tento recept zapaci.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tri mensie zemiaky som ocistila, pokrajala na kusky asi 1/1,5cm a uvarila som ich v slanej vode.
  2. Na masle som si poprazila na drobno nakrajanu cibulu.
  3. Fliacky som si spravila z 300 g muky, vajicka a vody klasickym sposobom. Kto chce moze pouzit kupovane cestoviny.
  4. K oprazenej cibulke som pridala bryndzu a mlieko. Mnozstvo mlieka zalezi od hustoty bryndze.
  5. Do bryndzovej omacky som potom pridala uvarene scedene zemiaky a fliacky.
  6. Vsetko som spolu premiesala a mozeme obedovat. Je to velmi chutne s oprazenou slaninkou a s kyslym mliekom. Myslim si, ze aj cibula oprazena do chrumkava by bola k tomu tiez dobra.