Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Moja krajanka Julinka, ktora je na Vareche zaregistrovana ako @Juliana mi vcera poslala tento recept. Prisiel mi velmi vhod, lebo som mala v chladnicke bryndzu, ktoru uz bolo treba spotrebovat. Julinka, dakujem ti zan. Vsetkym nam to velmi chutilo. Mozno sa aj niekomu druhemu tento recept zapaci.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tri mensie zemiaky som ocistila, pokrajala na kusky asi 1/1,5cm a uvarila som ich v slanej vode.
- Na masle som si poprazila na drobno nakrajanu cibulu.
- Fliacky som si spravila z 300 g muky, vajicka a vody klasickym sposobom. Kto chce moze pouzit kupovane cestoviny.
- K oprazenej cibulke som pridala bryndzu a mlieko. Mnozstvo mlieka zalezi od hustoty bryndze.
- Do bryndzovej omacky som potom pridala uvarene scedene zemiaky a fliacky.
- Vsetko som spolu premiesala a mozeme obedovat. Je to velmi chutne s oprazenou slaninkou a s kyslym mliekom. Myslim si, ze aj cibula oprazena do chrumkava by bola k tomu tiez dobra.