Bryndzovníky

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 3. februára 2015
Bryndzovníky
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Kvások:
1 PL
40 g
100 ml vlažné
Cesto:
400 g
200 ml vlažná
75 ml
200 g
Plnka:
200 g
200 g
125 g




Postup

  1. 1

    Kvások: Droždie zmiešame s vlažným mliekom, pridáme štipku soli a cukor. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Cesto: polohrubú múku zmiešame s vajíčkom, kváskom, pridáme olej, dolejeme vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dobre nakysnúť.

  3. 3

    Plnka: Uvarené zemiaky roztlačíme, zmiešame s rozšľahanou bryndzou a kyslou smotanou, podľa chuti osolíme.

  4. 4

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra. Vykrojíme kolieska vo veľkosti asi 10 cm, navrch dáme bryndzovú plnku, posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 190°C. Okraje koláčov po upečení potrieme olejom.

Diskusia k receptu

smejkad
asi vyskusam, ale bez vajca a po upeceni potriem mastou :-)
radost
najlepšie z koláčov..zákuskov..tôrt..
hubata
Na slané pohostenie alebo len-tak ku kyslej polievke paráda!
radost
pridávam sa k @jjet :
opravte prosím v rozpise surovín:brindza-bryndza..
gubics
Určite ich urobím, lebo stále pečiem samé sladké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia