Bryndzovníky
Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 3. februára 2015
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 3. februára 2015

Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 1 PL |
|
| 40 g |
|
| 100 ml vlažné |
|
| Cesto: | |
| 400 g |
|
|
|
|
| 200 ml vlažná |
|
| 75 ml |
|
|
|
|
| 200 g |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 125 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kvások: Droždie zmiešame s vlažným mliekom, pridáme štipku soli a cukor. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
- 2
Cesto: polohrubú múku zmiešame s vajíčkom, kváskom, pridáme olej, dolejeme vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dobre nakysnúť.
- 3
Plnka: Uvarené zemiaky roztlačíme, zmiešame s rozšľahanou bryndzou a kyslou smotanou, podľa chuti osolíme.
- 4
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra. Vykrojíme kolieska vo veľkosti asi 10 cm, navrch dáme bryndzovú plnku, posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 190°C. Okraje koláčov po upečení potrieme olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








opravte prosím v rozpise surovín:brindza-bryndza..