Bryndzovníky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: Droždie zmiešame s vlažným mliekom, pridáme štipku soli a cukor. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
  2. Cesto: polohrubú múku zmiešame s vajíčkom, kváskom, pridáme olej, dolejeme vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dobre nakysnúť.
  3. Plnka: Uvarené zemiaky roztlačíme, zmiešame s rozšľahanou bryndzou a kyslou smotanou, podľa chuti osolíme.
  4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra. Vykrojíme kolieska vo veľkosti asi 10 cm, navrch dáme bryndzovú plnku, posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 190°C. Okraje koláčov po upečení potrieme olejom.