Bryndzovníky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup- Kvások: Droždie zmiešame s vlažným mliekom, pridáme štipku soli a cukor. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Cesto: polohrubú múku zmiešame s vajíčkom, kváskom, pridáme olej, dolejeme vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dobre nakysnúť.
- Plnka: Uvarené zemiaky roztlačíme, zmiešame s rozšľahanou bryndzou a kyslou smotanou, podľa chuti osolíme.
- Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra. Vykrojíme kolieska vo veľkosti asi 10 cm, navrch dáme bryndzovú plnku, posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a pečieme pri teplote 190°C. Okraje koláčov po upečení potrieme olejom.
|