Bryndzovník

Autor receptu: zunicka

Netradičný recept plný tradičnej chuti

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ak máte pekáreň chleba, tak ingrediencie určené na cesto, vložte do nej v poradí mlieko, olej, soľ, vajce,múka a droždie. Zapnite program cesto. Ak nie, tak z droždia, mlieka a 1 ČL cukru si urobte kvások.Zmiešajte múku, soľ, olej a vykysnutý kvások a zamieste nie moc husté cesto. Nechajte na teplom mieste vykysnúť asi 3/4 hodinu.
  2. Po vykysnutí roztľapkáme na okrúhly pizza plech. (Ak chcete bryndzovník robiť na veľký obdĺžnikový plech, zdvojnásobte všetky ingrediencie). Zapnite rúru na 200C a kým sa vyhreje a pripraví plnka, nechajte cesto na plechu este chvíľku podkysnúť.
  3. Na plnku zmiešajte bryndzu s pochúťkovou smotanou, vajíčkom, postrúhaným zemiakom. Zmes netreba dochucovať, ale ak máte radi kôpor, môžete pridať. Zmes rozotrite na cesto. Posypte slaninou (môžete ju predtým aj opražiť). Namiesto slaniny môžete použiť aj opraženú cibuľku alebo klobasu.
  4. Pečte na 200C asi 20 minút.