Foto: marienka44
Recept je z týždenníka Plus 7 dní. Recepty som si v minulosti z neho vytrhávala a odkladala. Teraz ho už nekupujem. Bola som prekvapená, Zobraziť celý popisRecept je z týždenníka Plus 7 dní. Recepty som si v minulosti z neho vytrhávala a odkladala. Teraz ho už nekupujem. Bola som prekvapená, aké sú pagáčiky mäkké a chutné aj na druhý deň.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako na to : Vo vlažnom mlieku necháme kysnúť droždie, ja som pridala aj 1 KL kryšt. cukor. Preosiatu múku zmiešame so soľou, tukom /povolený v mikrovlnke/ a bryndzou. Pridáme vykysnutý kvások, žĺtky, smotanu a vypracujeme cesto. Ja zvyknem pridať do múky aj trochu PDP a sódu bikarbónu, recept ale toto neuvádza.
- 2
Cesto necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5-1,0 cm. Vykrajujeme menšou formičkou pagáčiky a položíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Necháme ich ešte asi 15 minút kysnúť, potom potrieme žĺtkom. Ja som použila celé vajíčko, lebo následne som piekla slané tyčinky z lístkového cesta a tam som vajíčko upotrebila.
- 3
Pečieme v predohriatej rúre asi 15 minút pri 180 stupňov. Po upečení pomocou lopatky pagáčiky premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť. Pečú sa bez posypu, ale ja som na vrch dala sezam. Nemusi byť.
- 4
Použila som bryndzu zo Zázrivej, ktorú som mala vo fólii uskladnenú v mrazničke. Bolo jej len 190 g a tak som celý recept prepočítala trojčlenkou, úmerou. :-)Najdôležitejšia zložka je bryndza a podľa jej množstva je treba pridať ostatné. Kyslá smotana v pôvodnom recepte nie je označená žiadnymi percentami, ja som mala v chladnicke 400 - gramové balenie tejto krémovej kyslej smotany zn. Pilos.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uložené... človek nevie kedy sa zíde...
tvoje vyzeraju chutne.
Neprekladam, cesto je velmi vlácne a pagaciky pocas pecenia nezmenili tvar, len narastli do vysky.
Samozrejme mozes piect skor o 1 den.