Bryndzové halušky s pečenou červenou repou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Horúce zemiaky pretlačíme cez lis a zmiešame so škrobom a žĺtkami. Osolíme a môžeme spracovať do cesta. Pridáme múku podľa potreby, vyvaľkáme cesto na 3 cm hrúbku a ďalej nakrájame na 3 cm dlhé kúsky, ktoré hodíme do vriacej vody.
  2. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich a dáme priamo do ľadovej vody, aby sa zastavil proces varenia.
  3. Umyjeme a nakrájame červenú repu. Speníme 50 g masla. Pridáme dve vetvičky tymianu, aby maslo nabralo jeho chuť. Pridáme červenú repu a pečieme ju na masle. Občas podlievame kuracím vývarom, aby sa repa dusila (len toľko, aby sa zakryla spodná časť panvice). Uvarenú repu posolíme.
  4. V ďalšej panvici osmažíme na masle halušky a trocha ich posolíme. Pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Pridáme bryndzu a necháme roztopiť.
  6. Na tanier naložíme halušky, pridáme repu a servírujeme.
  7. Náš tip: Vzhľad jedla zlepší repa Tonda di Choggia - je bieločerveno pruhovaná.