Bryndzáši

Autor receptu: ptrepospapatu

Je to polievka,ktorú varievala moja mamina a vravievali sme jej aj „lacná polievka“. Lenže to stálo štvrť kila bryndze,prosím pekne – 5 Kčs !!! Ale aj tak mi to nedá a niekedy si ju,doma uvaríme..a vždy sa mi,jej vôňou, vráti detstvvo,keď sa my ako deti sa naháňame v Národnej ulici popri kvetinových hodinách a mamina po nás vykrikuje aby sme išli na obed...

5-6
porcií
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. z múky,vajíčka,vlažnej vody a trochu soli som si uhnietila tuhšie cesto
  2. ktoré,so,po dôkladnom premiešaní, nastrúhala na mrveničku
  3. a nechala trošku preschnúť.
  4. očistené zemiaky som nakrájala na menšie kúsky,osolila ,posypala celou rascou ,ktorou nešetrím a dala variť do studenej vody
  5. keď už boli skoro uvarené,tak som tam pridala mrveničku a pomaly varila ďalej...
  6. do mlieka som si dala bryndzu a
  7. dôkladne som ku rozmixovala
  8. zemiaky a mrvenička sú už skoro uvarené,tak mi neostalo nič iné ako
  9. tú zmes mlieka a bryndze som tam vliala
  10. a nechala zľahka prevrieť. Môžem trošku ochutiť mletým korením.
  11. prišiel nakuknúť aj malý hladoš...
  12. polievka je výborná aj na 2. deň a ak náhodou ostane na 3. je úplne nejlepšia. Všetkým vám prajem dobrú chuť...