Bryndzáši
Autor receptu: ptrepospapatu
Je to polievka,ktorú varievala moja mamina a vravievali sme jej aj „lacná polievka“. Lenže
to stálo štvrť kila bryndze,prosím pekne – 5 Kčs !!! Ale aj tak mi to nedá a niekedy si
ju,doma uvaríme..a vždy sa mi,jej vôňou, vráti detstvvo,keď sa my ako deti sa
naháňame v Národnej ulici popri kvetinových hodinách a mamina po nás vykrikuje aby
sme išli na obed...
5-6 porcií |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- z múky,vajíčka,vlažnej vody a trochu soli som si uhnietila tuhšie cesto
- ktoré,so,po dôkladnom premiešaní, nastrúhala na mrveničku
- a nechala trošku preschnúť.
- očistené zemiaky som nakrájala na menšie kúsky,osolila ,posypala celou rascou ,ktorou nešetrím a dala variť do studenej vody
- keď už boli skoro uvarené,tak som tam pridala mrveničku a pomaly varila ďalej...
- do mlieka som si dala bryndzu a
- dôkladne som ku rozmixovala
- zemiaky a mrvenička sú už skoro uvarené,tak mi neostalo nič iné ako
- tú zmes mlieka a bryndze som tam vliala
- a nechala zľahka prevrieť. Môžem trošku ochutiť mletým korením.
- prišiel nakuknúť aj malý hladoš...
- polievka je výborná aj na 2. deň a ak náhodou ostane na 3. je úplne nejlepšia. Všetkým vám prajem dobrú chuť...