Brusnicová bábovka

Autor receptu: tutika

Mám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je vláčna a nie veľmi sladká.

15
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 196 °C

Postup

  1. Odkvapkané brusnice zmiešame s ovsenými vločkami a citrónovou kôrou. Na miernom ohni rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame so Zlatým klasom, práškom do pečiva a škoricou. Pridáme cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia, mlieko a vychladnuté maslo. Vymiešame mixérom na hladké cesto.
  2. Tretinu cesta nalejeme do bábovkovej formy a zarovnáme. Polovicu brusnicovej zmesi dáme do stredu cesta. Pridáme druhú tretinu cesta a postup zopakujeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na spodný rošt. Ja mám plynovú rúru, tak som piekla na stupni č.4.
  3. Po upečení bábovku vyklopíme a kým nám chladne, pripravíme si bielu polevu. Ja som ju rozpustila v horúcej vode. Bábovku polejeme polevou a posypeme škoricou. Kto má rad sladšie, môže pridať do škorice práškový cukor.