Brusnicová bábovka
Autor receptu: tutika
Mám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila
a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je vláčna a nie veľmi sladká.
15 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 196 °C |
Postup
- Odkvapkané brusnice zmiešame s ovsenými vločkami a citrónovou kôrou.
Na miernom ohni rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.
Preosiatu múku zmiešame so Zlatým klasom, práškom do pečiva a škoricou.
Pridáme cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia, mlieko a vychladnuté maslo.
Vymiešame mixérom na hladké cesto.
- Tretinu cesta nalejeme do bábovkovej formy a zarovnáme. Polovicu brusnicovej zmesi dáme do stredu cesta. Pridáme druhú tretinu cesta a postup zopakujeme.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na spodný rošt.
Ja mám plynovú rúru, tak som piekla na stupni č.4.
- Po upečení bábovku vyklopíme a kým nám chladne, pripravíme si bielu polevu.
Ja som ju rozpustila v horúcej vode.
Bábovku polejeme polevou a posypeme škoricou. Kto má rad sladšie, môže pridať do škorice práškový cukor.