Bruschettky

Autor receptu: lucek82

Skvelé a chutné ako predjedlo. Známi sa vždy oblizujú.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najlprv si pripravíme maslo, paradajkovú zmes a olejovu zmes na poliatie pripravených bruschettiek. Zmiešaním masla, na drobno posekanej čerstvej alebo sušenej bazalky a prepasírovaného cesnaku nám vznikne chutné bylinkové maslo. Paradajky pokrájame na malé kúsky, zmiešame ich s paradajkovým pretlakom a na kolieska pokrájanými olivami. Môžme máličko osoliť. Olivový olej zmiešame s medom a citrónovou šťavou.
  2. Bagety prerežeme na polovicu, alebo priečne na také predĺžené oválne 1cm krajce a vložíme ich do predhriatej rúry na 10-15min. Mozzarellu si pokrájame na plátky.
  3. Predhriate krajce bagety natrieme bylinkovým maslom, naložíme na ne paradajkovú zmes a preložíme plátkom mozzarelly. Vrch polejeme olejovou zmesou. Takto pripravené bruschettky vložíme na 10-15min. do vyhriatej rúry (170st.) a podávame teplé.