Bruschettky
Autor receptu: lucek82
Skvelé a chutné ako predjedlo. Známi sa vždy oblizujú.
4-8 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Najlprv si pripravíme maslo, paradajkovú zmes a olejovu zmes na poliatie pripravených bruschettiek. Zmiešaním masla, na drobno posekanej čerstvej alebo sušenej bazalky a prepasírovaného cesnaku nám vznikne chutné bylinkové maslo.
Paradajky pokrájame na malé kúsky, zmiešame ich s paradajkovým pretlakom a na kolieska pokrájanými olivami. Môžme máličko osoliť.
Olivový olej zmiešame s medom a citrónovou šťavou.
- Bagety prerežeme na polovicu, alebo priečne na také predĺžené oválne 1cm krajce a vložíme ich do predhriatej rúry na 10-15min.
Mozzarellu si pokrájame na plátky.
- Predhriate krajce bagety natrieme bylinkovým maslom, naložíme na ne paradajkovú zmes a preložíme plátkom mozzarelly. Vrch polejeme olejovou zmesou.
Takto pripravené bruschettky vložíme na 10-15min. do vyhriatej rúry (170st.) a podávame teplé.