Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak

1andy - fotka1andy, 24. augusta 2013
Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak
Foto: 1andy

U nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík. Ako dieťa som ho mala strašne rada aj Zobraziť celý popisU nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík. Ako dieťa som ho mala strašne rada aj s teplým čajíkom. Ja som vyrástla ale bundášik mám stále rada. Niekedy skúšam jeho netradičné spôsoby prípravy a určite ich poznáte aj vy. Jedlo dosť sýte,kalorické aj mastné a tak zo strachu z prehrešku voči mojej postave som mala potrebu ho troška odľahčiť zeleninou a tak vniklo toto.Tak isto milujem aj bruschetty tak som to spojila 2v1 :-) Vyskúšajte a posúďte sami.

5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si klasický chlieb vo vajci.Rozšľaháme si vajcia so soľou a vegetou podľa chuti. V tejto zmesi obaľujeme chlebíky a vysmážame na rozpálenom oleji. Toto pozná snáď každý s Vás.

  2. 2

    Keď máme takto pekne chlebík pripravený kým nám chladne pokrájame si rajčiny na drobné kúsky posolíme a primiešame bazalku nesekanú na drobno. Najlepšia je čerstvá, ak nemáte kľudne môžte dať aj sušenú. Prilejeme trocha oleja a túto fantastickú zmes navrstvíme na pripravený chlieb. Ešte prelejeme - pokvapkáme kvalitným olivovým olejom, posypeme syrom /mozzarella,cheddar,eidam/ podľa toho čo je v chladničke a už si len pochutnávame.

  3. 3

    Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ariela6
andy tiež mam tento chlebik velmi rada aj moje nedelne ranajky u mamky bol tento chlieb a čaj a tak ako ty aj ja si ho niekedy vylepšujem a chuti aj mojim detom
katarina2511
Preco nechutne ? Klasicky chlieb vo vajicku a paradajky. Mne sa zda, ze toho oleja je vela. Ja ho robievam na panvici potretek olejom, upeciem, nevyprazam. Potom nie je mastny. Ten olej na paradajkach a este dalsi olej navrch netreba. Potom to skutocne je odlahcene a nie je to prehresok proti postave. Tak som ho urobila na ranajky a chutil. Dufam, ze to neberies ako kritiku. To by ma velmi mrzelo.
mariamka
nemam ziadne vyhrady voci tomuto receptu, "receptu" :) lubime bundaskeni" hocikedy a hocikolko, pri takychto jedlach netreba riesit kalorie, pokial sa opecie rychlo v rozpalenom oleji, nestihne nasiaknut, a rajciny, bazalka priam vyzaduju olivovy olej, tam to zakonite patri,, pekny vyssi level chlebika vo vajci @1andy :))
afataga
isto by to vyzeralo menej nechutne, keby si to aspon odfotila na cistom tanieri
1andy
jahodka6064 a afataga koľko ludí toľko chutí, afataga neviem čo máš na mysli s tým čistým tanierom snáď asi vzor lebo ten olej je zámerne pokvapkaný kade tade.Pridala som komu sa páči skúsi komu nie nemusí. Myslím si že mariamka pochopila pointu tohto receptu správne a som rada že jej aj chutilo.
micanela
mnam - chleba vo vajci to su spomienky na detstvo
u nas sa robil iba tak s vajickom a k tomu cibulka /surova/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia