Bruschetta na slovenský spôsob alebo bundášik trocha inak

Autor receptu: 1andy

U nás doma sa dosť často robieval chlebík vo vajíčku a volali sme ho bundáš chlebík. Ako dieťa som ho mala strašne rada aj s teplým čajíkom. Ja som vyrástla ale bundášik mám stále rada. Niekedy skúšam jeho netradičné spôsoby prípravy a určite ich poznáte aj vy. Jedlo dosť sýte,kalorické aj mastné a tak zo strachu z prehrešku voči mojej postave som mala potrebu ho troška odľahčiť zeleninou a tak vniklo toto.Tak isto milujem aj bruschetty tak som to spojila 2v1 :-) Vyskúšajte a posúďte sami.

5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si klasický chlieb vo vajci.Rozšľaháme si vajcia so soľou a vegetou podľa chuti. V tejto zmesi obaľujeme chlebíky a vysmážame na rozpálenom oleji. Toto pozná snáď každý s Vás.
  2. Keď máme takto pekne chlebík pripravený kým nám chladne pokrájame si rajčiny na drobné kúsky posolíme a primiešame bazalku nesekanú na drobno. Najlepšia je čerstvá, ak nemáte kľudne môžte dať aj sušenú. Prilejeme trocha oleja a túto fantastickú zmes navrstvíme na pripravený chlieb. Ešte prelejeme - pokvapkáme kvalitným olivovým olejom, posypeme syrom /mozzarella,cheddar,eidam/ podľa toho čo je v chladničke a už si len pochutnávame.
  3. Prajem Vám dobrú chuť.