Bruscetta s paradajkami

redakcia - fotkaredakcia, 3. septembra 2009
Bruscetta s paradajkami
Foto: Pravda

Suroviny

300 g
1-2 ks
2 PL
1 KL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa používa výraz nakrájať na „tartar“).

  2. 2

    Zmiešame s olivovým olejom, bazalkovým pestom (ak nemáte, môžete si ho vyrobiť aj sami, potrebujete len veľa bazalky, olivový olej, píniové oriešky a parmezán – všetko treba rozmixovať v mixéri).

  3. 3

    Pridáme balzamikový ocot – len pár kvapiek, soľ a čerstvo zomleté korenie. Takto hotovú zmes dáme na opečenú ciabatu alebo bagetu, potretú cesnakom.

Diskusia k receptu

Vymazať
tetuska
jedla som v Taliansku, bolo to osviežujúce, vyskúšam... Myslím, že oriešky a parmezán tam neboli, len paradajky, bazalka, olej a možno balzamiko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia