Brownies

Brownies s čokoládovou ganache

Autor receptu: blissofplants

30 minút
príprava

Postup

  1. Datle namočíme na 10 minút do vriacej vody a scedíme.
  2. Mandle a lieskové orechy rozmixujeme v mixéri na malé kúsky. Vyberieme z mixéra.
  3. Do prázdneho mixéra dáme datle spolu s vanilkovým extraktom a kakaovým práškom a rozmixujeme. Do mixéra pridáme už rozmixované mandle a orechy a ešte raz všetko spolu rozmixujeme kým nezískame hmotu s lepkavou konzistenciou.
  4. Zmes zatlačíme na dno formy (môže byť forma na banánový chlebík, 16x12 cm), schladíme kým pripravíme ganache.
  5. Ganache: Všetky ingrediencie na čokoládovú ganache zohrejeme vo vodnom kúpeli a vymiešame do jednej zmesi. Necháme 10 minút odpočívať.
  6. Ganache nalejeme na datľové brownies a necháme v mrazničke pol hodinu alebo kým brownies nestuhne. Nakrájame a ozdobíme kúskami lieskových orieškov.