Brownies na Valentína? jedine červené!

heysugar - fotkaheysugar, 13. februára 2012
Brownies na Valentína? jedine červené!
Foto: heysugar

klasický recept na brownies, upravený na špeciálne príležitosti :)

10
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
100 g
125 g
40 g
2
1 čl
 hustý
omáčka:
 mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    roztopíme si čokoládu s maslom na miernom ohni. Zmiešame cukor a vajcia, pridáme múku, farbivo a vanilkovú esenciu a následne primiešame vychladenú čokoládovú zmes.

  2. 2

    Zmes vylejele do vymastenej okrúhlej formy a na vrch ešte natrieme jahodový jogurt, čím ovocnejší a farebnejší, tým lepšie :-)

    Brownies na Valentína? jedine červené! - obrázok 2
  3. 3

    pečieme asi 35 min., po vytiahnutí z rúry som si z bielej čokolády ešte vyrezala srdiečko a dala do stredu ešte horúceho koláča aby sa krásne roztieklo.

    Brownies na Valentína? jedine červené! - obrázok 3
  4. 4

    podávame s omáčku z mrazeného ovocia, cukru a likéru Grand Marnier.

    Brownies na Valentína? jedine červené! - obrázok 4

Diskusia k receptu

klaura
brownies som ešte nerobila ... je na čase vyskúšať ... prekvapím toho môjho ... :)
pekný recept ...
bejgi
Ako chutí Grand Marnier a koľko toho likéru Grand Marnier do omáčky ide, teda nejaký pomer omáčky by si mohla napísať, ďakujem :)
heysugar
Grand Marnier je pomarančový liker, ale v podstate je úplne jedno aký pouzijete, záleží od chuti a od toho čo máte doma :) super sa k tomu hodi aj griotka... no a pomer, proste leješ, kým to nie je ani príliš husté ani prílis tekuté :))
an3da
Skúsila by som zajtra, je to lákavé. Mohol by namiesto múky ísť npr.
jahodový puding, netreba potom ani farbivo, čo povieš heysugar?
siminimie
podľa mňa tam to červené farbivo ani netreba, za prvé ani ho nevidno ..a za druhé, na čo zbytočná chémia do čokolády
heysugar
no je pravda, ze neboli az tak cervene, skor take ruzovo-mahagonove, pretoze som pouzila extra tmavu cokoladu... ale so svetlejsou, pripadne aj bielou, farbivo (samozrejme prirodne!!!) robi zazraky.
puding som nikdy neskusala, vyskusaj a poreferuj :)
klaura
mňam, výborné ... robila som bez farbiva, s griotkou a šľahačkou ... všetkým chutilo ... :)