Broskyňový kompót s pomarančmi fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júla 2012

Tento kompot považujem za absolutnú jednotku medzi kompotami.Broskyňu ako ovocie zaraďujem medzi najkrajšie a najchutnejšie ovocie...sú krásne svojim zafarbením, ich vôňa a chuť sa Zobraziť celý popisTento kompot považujem za absolutnú jednotku medzi kompotami.Broskyňu ako ovocie zaraďujem medzi najkrajšie a najchutnejšie ovocie...sú krásne svojim zafarbením, ich vôňa a chuť sa nedá so žiadnym ovocím porovnávať..

240 minút
príprava
20+10 minút
na 70 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pozbierané broskyňe som prebrala a poriadne umyla aj v niekoľkých vodách.Potom som ich nožom rozpolila a vybrala kôstku..veľké pomaranče som pokrájala na kolieska a potom na polovice...k tejto dávke broskýň som pridala 1 kg pomarančov...

    Broskyňový kompót s pomarančmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naložila som do umytých pohárov...zaliala nálevom: na 1 liter vody som dala 400 g. cukru..rozmiešala som ho vo vode a zaliala naložené ovocie...poháre zatvorila a sterilizovala som ich na 70 st. 20 minút..

    Broskyňový kompót s pomarančmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hotový kompot... dobrú chuť..

    Broskyňový kompót s pomarančmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Kompóty ako na výstavu, ešte ich máš kde ukladať?☺ No dúfam, že aj mne sa tento rok podarí zavariť aspoň pár pohárov, máš pravdu, je to najlepší kompót, šikulka!♥
margaretka28
Tak to máš pravdu,broskyne sú aj u nás číslo 1, ale ja som ešte tento rok nerobila,tiež ma to čaká,dnes som zavárala hrušky,dávam do nich kolieska citronov,celú škoricu a klinček,my ich máme také radi a ešte uhorky.
izabella929
@margaretka28 , veď ani ja som ich ešte nemala na pláne, ale nočná búrka so silným vetrom mi ich obila zo stromu, musela som zavárať..hrušky budem asi budúci týždeň... dík za komentár.-)
medovnicek
tie pomaranče sa mi tam veľmi pozdávajú, určite troška zmenia aj chuť kompótu a sú veľmi pekné aj vzhľadovo
izabella929
@danda3 , veru máš pravdu, už mám voľnú iba jednu poličku na 7 dl. poháre...a ešte idem robiť čalamádu a hrušky...dík za komentár.-)
izabella929
@medovnicek , presne tak, pred 2 rokmi som to po prvý krát začala robiť a veru som bola chuťou milo prekvapená, tie pomaranče to vynikajúco dochutia...)dík za komentár.-)
marijanka712
@izabella929 pekne dekorovaný kompot a navyšše aj top kompot aj u nás v posledných rokoch máme velmi zlú úrodu stare stromy doslúžili a novým sa nechce rodiť , ale zopár pohárikov bude skúsim podla teba s pomarančami iste to dodáva špeciálnu chuť .... u teba som si zvykla na extrémne prídavky už sa teším na hruškový kompot aj mna čaká....
stacy77777
Izabelka,kompoty fantastické,mne tak búrka obila skoré jabĺčka,myslíš,že by sa mohli zavarit aj tie s pomarancami? Ospravedlnujem sa za pravopis,tukam do mobilu...
paeva
máš ich pekné, mám sľúbené broskyne, takže určite zopár vyskúšam aj podľa teba
izabella929
@marijaka712 , ďakujem pekne, určite sú výborné s dochutením pomarančom...nebojte sa experimentovať, kompoty sú lákavé a lahodia nie len očiam , ale i duši..hruškový bude najsamkrajší..)))
izabella929
@stacy77777 , celkom pokojne ich kombinuj, ale jablčka ku pomarančom ošúp, s kožou to nejde do kopy...môžeš aj 4 druhy ovocia...nech sa ti darí.-)) dík za komentár.-)
izabella929
@paeva , neboj sa kombinovaťk, vyskúšaj a uvidíš, ako sa bude všetkým páčiť..zaváraniny sú pre potešenie a teda nech sú ako rozkvitnutá lúka, veď ich robíme počas krásneho leta.-) veľa úspechov...) potom sa mi nezabudnite pochváliť a pošlite mi foto.-) díky za komentár.-))
valeri
Krásne, ja som zatiaľ viackrát robila kompóty s citrónami, dobre to ochutí, ale ten citrón už nie je jedlý, ja ako blato. S pomarančami som neskúšala.
stacy77777
Izabelka, tak som skúsila aj tie naše napadané skoré jabĺčka s pomarančami, len sa mi zdala šupka troška staršia, tak som ich radšej ošúpila a dala na mesiačiky, dúfam, že to na chuti neuberie....ale normálne je to super a zaváranie ma takto baví oveľa viac, ešte raz vďaka za nápady
2010
@izabella929 , velmi pekny recept a co s tymi prezretymi a poskodenymi, len tak na rychlo pomarancova stava trochu limetkovej, hviezdickovy aniz, vanilka, hnedy cukor povarit a kratko pridat pokrajane broskyne ja som mal biele, Happy New Year



izabella929
@2010...prezret é broskyne používam na výrobu skvelého džemu, ktorý je veľmi kvalitný do mojich zákuskov... iste, že sa dá použiť aj na šťavu...ďakujem za tvoje foto, pôsobí to veľmi excluzívne.-)vďaka za koment a tiež prajem šťaštný nový rok 2014.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia