Foto: janette25
24
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
1 balíček |
|
220 g preosiaty |
|
270 g |
|
1 ks |
|
na posypanie dosky |
|
5 ks |
|
2 balíčky |
|
600 ml |
|
6 PL |
|
1 teglík |
|
600 g |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Vanilkového pudingu,mlieka,6 pl kryštálového cukru.Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.Po vychladnutí zmiešame s kyslou smotanou.Broskyne umyjeme zbavíme šupky.Nakrájame na kocky.Keď máme iba kompót necháme broskyne odkvapkať.Vyšlaháme sneh z bielkov.Vmiešame do pudingovej zmesi.Pripravíme cesto zo surovín vmiešame do kopy a necháme v chladničke odležat 30 min.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu dáme na plech rozorieme až na okraje.Na cesto dáme pudingový krém.Broskyne nahusto poukladáme.Posypeme vanilkou.Navrh dáme druhu časť cesta.Povrh potrieme vyšlaháme vajíčkom.A vložíme do vyhriatej rúry.Necháme koláč vychladnúť a vložíme na 1 hod do chladničky.Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
www.pluska.sk/varime-pecieme/broskynovy-kolac-kyslou-...