Foto: vavan
inšpirácia z tejto stránky http://www.wielkiezarcie.com/recipe46852.html v mojej trošku pozmenenej úprave je to chuťovo podobné kardinálovym rezom
na 170 °C
Suroviny
CESTO 1: | |
7 |
|
150 g |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
|
|
CESTO 2: | |
7 |
|
2 |
|
100 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
KRÉM: | |
250 g |
|
500 g |
|
1 |
|
1 |
|
1 |
|
|
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme,postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme s cukrom na tuhú zmes.Pridáme múku s maizenou a primiešame už len ručne. Prášok do pečiva zmiešame s octom ono to troška zakypí a také primešame nakoniec do cesta. Plech si vyložíme papierom na pečenie a lyžicou do neho kladieme šachovnicovo kôpky. PLECH 35x25
-
2
Kôpky cez sitko posypeme suchou čiernou mletou kávou,áno čítate správne a tá káva dáva tomu fantastickú chuť
-
3
Pripravíme si druhé cesto: Žĺtky,celé vajcia a práškový cukor vymiešame do peny.Pridáme postupne olej. Primiešame,múku,pudingový prášok a nakoniec primiešame prášok do pečiva zmiešaný s octom Z lyžicou navrstvíme na biele kôpky žlté cesto ono je trochu hustejšie,nevadí keď nám nezakryje kôpky až po samý vrch ono sa pri pečení zdvihne.Pečieme pri teplote 170°C 30 minút.
-
4
Po upečení necháme plát dobre vychladnúť. Rozkrojíme cesto na polovicu,najprv je najlepšie nožom naznačiť dookola plátu stred a potom obyčajnou natiahnutou niťou ťaháme odhora postupne až dolu po naznačených okrajoch niť
-
5
a vzniknú vám dve krásne polovičky,netreba sa toho báť s tou niťou to ide fantasticky.
-
6
Pripravíme si krém:Mascarpone rozmiešame s jogurtom pridáme vanilkový cukor, precedené nakrájane broskyne na kocky, bez šťavyzamiešame ,nakoniec si pripravíme želatinový stužovač podľa návodu na obale a primiešame do mascarponojogurtovej zmesi nakoniec dosladíme a dokyselíme citrónovou šťavou podľa svojej chuti.
-
7
Vrchný plát cesta budeme mať ako spodok otočený prekrojenou časťou navrch naplníme plnkou
-
8
a prikryjeme (spodný plát otočený prekrojenou časťou budeme mať ako vrchný plát ) trochu pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky vrch prikryjeme potrav.fóliou aby nám neobschol keď som to mala naplnené klasicky tak to vôbec pekne neukázalo takto to aspoň podľa mňa vyzerá krajšie
-
9
Pokrájame na kocky 5x5 a môžeme podávať.
@martinarbk --Mascarpone najdes pri tvarohoch - napr. v Lidl maju 250g balenie .Stuzovac najdes pri praskovych slahackach , praskoch do peciva atd . -v kazdom supermarkete . Mozes pouzit aj klasicku slahackovu smotanu a klasicku zelatinu - zelatinu urob podla navodu na obale a zmiesaj so smotanou . Staci nabrat odvahu a pustit sa do toho .
Ďakujem, idem teda na nákup a vyskúšať ho :-)
:-)
@lusinkab ak by si ho chcela ako tortičku, radila by som Ti upiecť cesto na plechu, ako je v recepte, vyrezať z neho dva kruhy, ktoré následne prerežeš v strede, ako je napísané, tak budeš mať 4 poschodia. A ešte ti zostanú odrezky na guľky....Prípadne surové cesto rozdeliť a piecť v 2 tortových formách. Myslím, že keby si dala všetko do jednej formy asi by si prišla o ten zaujímavý vzor...
prekrojení vinikne.
@dajanca Ďakujem za zastúpenie a som rada,že sa ti zákusok
vydaril a že Vám chutí.@janacada ja som problém pri prekladaní
nemala tak ma to ani nenapadlo,ale môžeš si pomocť tvrdým kartónom a tak to zošuchnúť,dúfam že som aspoň trochu pomohla.
a máte pravdu, tá káva tam robí to "nebíčko v papulke" :)
podľa seba,teraz som ho robila na spôsob torty s karamelovou plnkou. @havino ten ocot zmiešaný s práškom do pečiva cesto zjemní a ide do
oboch ciest