Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu fotorecept
Foto: luwinka
Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo. Priemer formy 22 cm.
12
porcií
porcií
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
200 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
menší pohár |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
2 hrste |
|
1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a mlieko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta a poriadne vymiešame.
-
2
Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.
-
3
Plnka: Tvaroh s oboma cukrami vymiešame aj s vanilkovým pudingom.
-
4
Na cesto kladieme kôpky tvarohu.
-
5
Do medzier dáme na kúsky pokrájané broskyne.
-
6
Orechy posekáme na kúsky.
-
7
Posypeme ich po vrchu cesta spolu so škoricovým cukrom.
-
8
Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 - 40 minút.
-
9
Necháme vychládnuť a pokrájame na kúsky.
-
10
Koláčik v reze.
Diskusia k receptu