Broskyňový koláč

Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo.* Priemer formy 22 cm.

12
porcií
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a mlieko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta a poriadne vymiešame.
  2. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.
  3. Plnka: Tvaroh s oboma cukrami vymiešame aj s vanilkovým pudingom.
  4. Na cesto kladieme kôpky tvarohu.
  5. Do medzier dáme na kúsky pokrájané broskyne.
  6. Orechy posekáme na kúsky.
  7. Posypeme ich po vrchu cesta spolu so škoricovým cukrom.
  8. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 - 40 minút.
  9. Necháme vychládnuť a pokrájame na kúsky.
  10. Koláčik v reze.