Broskyňový koláč
Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo.* Priemer formy 22 cm.
12 porcií |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a mlieko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta a poriadne vymiešame.
- Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.
- Plnka: Tvaroh s oboma cukrami vymiešame aj s vanilkovým pudingom.
- Na cesto kladieme kôpky tvarohu.
- Do medzier dáme na kúsky pokrájané broskyne.
- Orechy posekáme na kúsky.
- Posypeme ich po vrchu cesta spolu so škoricovým cukrom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 - 40 minút.
- Necháme vychládnuť a pokrájame na kúsky.
- Koláčik v reze.