Broskyňový zákusok
Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemný korpus bez múky, jogurtová plnka, ovocie a želatína stoja za sviežou chuťou tejto dobroty.
24-28 porcií |
50-55 minút príprava |
18-20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na korpus.
- Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, po lyžiciach pridávame olej, zašľaháme. Nakoniec po častiach vmiešame pudingový prášok spojený s práškom do pečiva.
- Hlboký plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 18-20 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť. Pripravené suroviny na prípravu plnky + ovocie.
- Korpus pomocou papiera preložíme na podnos alebo hlboký plech. Rozložíme neodkvapkané broskyne alebo marhule.
- Jogurt broskyňový, kyslú smotanu ručným mixérom rozmixujeme, pridáme podľa návodu plátkovú želatínu.
- Plnku rozotrieme na broskyne. uvaríme želatínu, ktorú krátko necháme vychladnúť, následne polejeme vrch zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy, kocky... Dobrú chuť...