Broskyňový zákusok

Broskyňové rezy so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemný korpus bez múky, jogurtová plnka, ovocie a želatína stoja za sviežou chuťou tejto dobroty.

24-28
porcií
50-55 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus.
  2. Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, po lyžiciach pridávame olej, zašľaháme. Nakoniec po častiach vmiešame pudingový prášok spojený s práškom do pečiva.
  3. Hlboký plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 18-20 minút.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Pripravené suroviny na prípravu plnky + ovocie.
  5. Korpus pomocou papiera preložíme na podnos alebo hlboký plech. Rozložíme neodkvapkané broskyne alebo marhule.
  6. Jogurt broskyňový, kyslú smotanu ručným mixérom rozmixujeme, pridáme podľa návodu plátkovú želatínu.
  7. Plnku rozotrieme na broskyne. uvaríme želatínu, ktorú krátko necháme vychladnúť, následne polejeme vrch zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy, kocky... Dobrú chuť...