Foto: dorisa
Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
125 g (margarín) |
|
250 ml vlažné |
|
1 ks |
|
2 PL (rum) |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
(podla vyberu) |
|
Na ozdobu: | |
( čokoládová poleva) |
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na koláčik+ vanilkový cukor.
-
2
Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
-
3
Pridáme múku s práškom do pečiva...
-
4
...vlažné mlieko , rum.
-
5
Vymiešame cesto.
-
6
Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
-
7
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor.
-
8
Do snehu vmiešame kokos (ručne).
-
9
Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
-
10
Po upečení koláčik vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť a môžeme ho ozdobiť. Ja som koláč ozdobila čokoládovým topingom.
-
11
Koláč úhľadne nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť.
:-D vsem doporucuji :-)