Broskyňové rezy s kokosovou čapicou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.
20 porcií |
20 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny na koláčik+ vanilkový cukor.
- Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
- Pridáme múku s práškom do pečiva...
- ...vlažné mlieko , rum.
- Vymiešame cesto.
- Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor.
- Do snehu vmiešame kokos (ručne).
- Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
- Po upečení koláčik vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť a môžeme ho ozdobiť. Ja som koláč ozdobila čokoládovým topingom.
- Koláč úhľadne nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť.