Broskyňové rezy s kokosovou čapicou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Receptík na koláč, kde využijete domáce kompóty. Je skvelý. Kombinácia piškóty, ovocia a snehu s kokosom.

20
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny na koláčik+ vanilkový cukor.
  2. Maslo a žĺtky vymiešame ručným šľahačom.
  3. Pridáme múku s práškom do pečiva...
  4. ...vlažné mlieko , rum.
  5. Vymiešame cesto.
  6. Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech, zarovnáme. Na vrch cesta poukladáme broskyne z kompótu.
  7. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly zašľahávame práškový cukor.
  8. Do snehu vmiešame kokos (ručne).
  9. Sneh s kokosom rozotrieme na cesto s broskyňami. Zarovnáme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby sneh nezhorel.
  10. Po upečení koláčik vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť a môžeme ho ozdobiť. Ja som koláč ozdobila čokoládovým topingom.
  11. Koláč úhľadne nakrájame a môžeme papkať. Dobrú chuť.