Broskyňové kuracie soté

marek135 - fotkamarek135, 19. augusta 2012
Broskyňové kuracie soté
Foto: marek135

tak toto soté som prvý krát jedol u spolužiačky z VŠ :) ponukam ho s menšou obmenou, miesto cibule uvedenej v tomto recepte tam Zobraziť celý popistak toto soté som prvý krát jedol u spolužiačky z VŠ :) ponukam ho s menšou obmenou, miesto cibule uvedenej v tomto recepte tam pôvodne mal byť pór, ten som však nemal

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky, posolime okoreníme a dáme spolu s cibuľou dusiť na oleji. Pridáme k tomu polievkovú lyžicu horčice a trochu šťavy z kompótu. Poznámka: Ak použijeme pór nedávame ho naraz s mäsom, ale trochu neskôr, inak sa rozvarí

  2. 2

    Keď je mäso skoro hotové, pridáme smotanu rozmiešanú s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, takto zahustíme omáčku, v prípade že je veľmi hustá pridáme ešte šťavu z kompótu, ak je riedka tak ešte môžeme pridať trochu mlieka s múkou.

  3. 3

    Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané broskyne, necháme ešte trochu prevrieť a môžeme podávať. Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

horalka66
zaujímavý recept-akurát mi spomínal môj,že jedol mäsko s broskyňami,tak mu toto vyskúšam,lebo vraj mu chutilo-dík :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha