Broskyňové kuracie soté

Autor receptu: marek135

tak toto soté som prvý krát jedol u spolužiačky z VŠ :) ponukam ho s menšou obmenou, miesto cibule uvedenej v tomto recepte tam pôvodne mal byť pór, ten som však nemal

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky, posolime okoreníme a dáme spolu s cibuľou dusiť na oleji. Pridáme k tomu polievkovú lyžicu horčice a trochu šťavy z kompótu. Poznámka: Ak použijeme pór nedávame ho naraz s mäsom, ale trochu neskôr, inak sa rozvarí
  2. Keď je mäso skoro hotové, pridáme smotanu rozmiešanú s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, takto zahustíme omáčku, v prípade že je veľmi hustá pridáme ešte šťavu z kompótu, ak je riedka tak ešte môžeme pridať trochu mlieka s múkou.
  3. Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané broskyne, necháme ešte trochu prevrieť a môžeme podávať. Podávame so zemiakovou kašou.