Broskyňové kuracie soté
Autor receptu: marek135
tak toto soté som prvý krát jedol u spolužiačky z VŠ :) ponukam ho s menšou obmenou, miesto cibule uvedenej v tomto recepte tam pôvodne mal byť pór, ten som však nemal
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, posolime okoreníme a dáme spolu s cibuľou dusiť na oleji. Pridáme k tomu polievkovú lyžicu horčice a trochu šťavy z kompótu.
Poznámka: Ak použijeme pór nedávame ho naraz s mäsom, ale trochu neskôr, inak sa rozvarí
- Keď je mäso skoro hotové, pridáme smotanu rozmiešanú s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, takto zahustíme omáčku, v prípade že je veľmi hustá pridáme ešte šťavu z kompótu, ak je riedka tak ešte môžeme pridať trochu mlieka s múkou.
- Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané broskyne, necháme ešte trochu prevrieť a môžeme podávať. Podávame so zemiakovou kašou.