Broskyňová bublanina

anna54321 - bez fotkyanna54321, 16. apríla 2016
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks
150 g
5 PL
5 PL
200 g
 štipka
1/2 bal.
1 bal.
800 g
Na plech:
 zmäknuté
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Broskyňový kompót scedíme a necháme na sitku dobre odkvapkať.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s cukrom.Pridáme olej, mlieko, preosiatu polohrubú múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor.

  3. 3

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zľahka primiešame k cestu.

  4. 4

    Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do plechu vylejeme cesto a navrch rozložíme pokrájané broskyne. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.

  5. 5

    Vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

monty469
Tak toto je trochu iný recept na bublaninu, ako robievam ja. Robievam hrnčekovú, ale táto môže byť jemnejšia, keďže tam ide sneh :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia