45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Broskyňový kompót scedíme a necháme na sitku dobre odkvapkať.
- 2
Žĺtky vymiešame s cukrom.Pridáme olej, mlieko, preosiatu polohrubú múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor.
- 3
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zľahka primiešame k cestu.
- 4
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do plechu vylejeme cesto a navrch rozložíme pokrájané broskyne. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.
- 5
Vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu