Bronco NFL Burger

Autor receptu: pitrb

Tento recept pochádza od jedného taliana žijúceho v Kanade. Ide o recept ktorý používajú v NFL tíme Broncos Denver na štadiónoch, teda najbližšie sa podobajúci recept, kedže ide o tajnú receptúru. Mäso by sa malo pripravovať na grile, kvôli dymovej aróme.

8-10
porcií
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso, vajcia, BBQ omáčku, posekané jalapeño papričky, 1,5 cibule na drobno, tabasco, oregáno, worcestrovú omáčku, pretlačený cesnak, podrvené tortillové čipsy, mleté čierne korenie a soľ zmiešame (najlepšie deň dopredu) a necháme odležať minimálne 2-3 hodiny.
  2. Medzi tým si zvyšnú cibuľu (min. 2,5 - 3 ks.) zosmažíme v hrnci alebo na panvici na oleji (nakrájanú na kolieska). Slaninu tak isto usmažíme do zlata.
  3. Pokrájame si paradajky na kolieska, očistíme a oddelíme si šalát.
  4. Mäso tvarujeme do hrubých placiek a grilujeme na drevenom uhlí podľa chutí (krvavý, stredne prepečený alebo prepečený - v tomto prípade odporúčam stredne prepečený). Pred dopečením položíme plátok cheddaru na mäso aby sa roztopil. Ukladáme do žemle opečenej na grile v postupnosti - mäso, syr, šalát, paradajka, BBQ omáčka, slanina a usmažená cibuľa (podľa chuti sa môžu dať navrch ešte tortillové čipsy. A v mojom prípade mám rád dvojitý syr ale to už je vec chuti. Dobrú chuť