Foto: zuzanka1367
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (stredne veľká) |
|
150 g (dlhý tenký plátok) |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
100 g (parmezánového typu) |
|
Zalievka: | |
200 ml |
|
1/2 |
|
štipka |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Suroviny na šalat..
-
2
slaninku si opečieme do ružova, nespáliť, lebo potom by chutila horko,
-
3
vyberieme ju na servítku, nech odsaje prebytočný tuk a necháme vychladnúť,
-
4
Surovú brokolicu rozobereme na menšie ružičky, cibuľu nakrájame na prúžky, hrozienka prelejeme horúcou vodou, osušíme, syr nakrájame na rezančeky...
-
5
pridáme polámanú slaninu...
-
6
suroviny na zálievku zmiešame a nalejeme na pripravený šalát...
-
7
Dobre premiešame a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať, nech vychladne a spoja sa chute. Dobrú chuť Vám prajem.
Diskusia k receptu