Brokolicová nátierka

Autor receptu: kukulienka71

Zelený štvrtok sme začali touto chutnou teplou nátierkou.

2
porcie
5 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu môžete kľudne nahradiť karfiolom, ja tak bežne robievam. Na ružičky rozobratú brokolicu som dala napariť na asi 7 minút. Ostane v nej viac prospešných látok oproti vareniu.
  2. Potom som ju jednoducho nožom posekala na menšie kúsky, môžete použiť aj food processor alebo mixér, podľa toho, ako najemno ju chcete.
  3. Nadrobno pokrájanú cibuľu som opiekla na lyžici oleja
  4. Na cibuľu som hodila brokolicu , premiešala a pridala tri polievkové lyžice sladkej smotany. Osolíme podľa toho, aký slaný bude syr.
  5. Hneď nasledovali dve rozšľahané vajíčka. Nenecháme veľmi pripiecť, len stuhnúť počas miešania. Ja aj praženicu robím na miernom ohni, mám rada takú trasľavú, k nátierke je taká konzistencia lepšia.
  6. Hneď stiahneme z ohňa a prisypeme už len strúhaný syr, ja som použila cheddar. A nátierka je hotová.
  7. Čím drobnejšie nasekáte brokolicu, tým lepšie sa bude natierať, my sme ju nakoniec jedli vidličkou a zajedali chlebíkom.