Brokolicová nátierka
Autor receptu: kukulienka71
Zelený štvrtok sme začali touto chutnou teplou nátierkou.
2 porcie |
5 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu môžete kľudne nahradiť karfiolom, ja tak bežne robievam. Na ružičky rozobratú brokolicu som dala napariť na asi 7 minút. Ostane v nej viac prospešných látok oproti vareniu.
- Potom som ju jednoducho nožom posekala na menšie kúsky, môžete použiť aj food processor alebo mixér, podľa toho, ako najemno ju chcete.
- Nadrobno pokrájanú cibuľu som opiekla na lyžici oleja
- Na cibuľu som hodila brokolicu , premiešala a pridala tri polievkové lyžice sladkej smotany. Osolíme podľa toho, aký slaný bude syr.
- Hneď nasledovali dve rozšľahané vajíčka. Nenecháme veľmi pripiecť, len stuhnúť počas miešania. Ja aj praženicu robím na miernom ohni, mám rada takú trasľavú, k nátierke je taká konzistencia lepšia.
- Hneď stiahneme z ohňa a prisypeme už len strúhaný syr, ja som použila cheddar. A nátierka je hotová.
- Čím drobnejšie nasekáte brokolicu, tým lepšie sa bude natierať, my sme ju nakoniec jedli vidličkou a zajedali chlebíkom.