Briošky - Brioches (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky "Svetová kuchárka":Ja to jedna z mnohých ,ktoré vlastním.

20
porcií
20-25 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Uvedené množstvo surovín som dala do pekárničky vymiesiť.Kto nemá pekárničku ,tak si cesto zamiesi klasickým spôsobom a nechá vykysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyptracujeme a
  3. rozdelíme na 20 časti.Vypracujeme guľky. S každej ešte odrežeme časť cesta na malú guličku.Vid bod 6.
  4. Formičky si vymastíme olejom,Poukladáme na plech,
  5. a do každého dáme jednú guličku,paľcom urobíme dierku a potrieme žltkom.
  6. Na to dáme ešte maličku guličku a tiež ju potrieme žltkom a upečieme.
  7. Upečené vyberieme s formičiek a podávame ku kávičke.
  8. Druhu dávku som robila v takýchto babovkových formách.Je to formičková súprava,ktorá obsahuje jednú veľku formu,jednu menšiu a 20 košíčkov.Tieto som piekla asi 35 min. na spodnej priečke rúty.
  9. Upečené čerstvé na raňajky.