Briošky - Brioches (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo,ktoré sa vo francuzkych rodinách podáva ku káve.Tento recept je s kuchárskej knížky "Svetová kuchárka":Ja to jedna z mnohých ,ktoré vlastním.
20 porcií |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Uvedené množstvo surovín som dala do pekárničky vymiesiť.Kto nemá pekárničku ,tak si cesto zamiesi klasickým spôsobom a nechá vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyptracujeme a
- rozdelíme na 20 časti.Vypracujeme guľky. S každej ešte odrežeme časť cesta na malú guličku.Vid bod 6.
- Formičky si vymastíme olejom,Poukladáme na plech,
- a do každého dáme jednú guličku,paľcom urobíme dierku a potrieme žltkom.
- Na to dáme ešte maličku guličku a tiež ju potrieme žltkom a upečieme.
- Upečené vyberieme s formičiek a podávame ku kávičke.
- Druhu dávku som robila v takýchto babovkových formách.Je to formičková súprava,ktorá obsahuje jednú veľku formu,jednu menšiu a 20 košíčkov.Tieto som piekla asi 35 min. na spodnej priečke rúty.
- Upečené čerstvé na raňajky.