Robievam ho a velmi mi chutí i ked sa mi ujde málo,moja neter ho má velmi rada a povedala aby som ho zverejnila.
8
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 a 180 °C
na 200 a 180 °C
Suroviny
300 g |
|
|
|
70 g |
|
150 g (margarín) |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
PLNKA: | |
500 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme s cukrom ,pridáme na malé kúsky pokrájané maslo,vajce,štipku soli a vodu.Vypracujeme cesto a dáme do chladničky zabalené do folie na 2 hod.
- 2
Jablká pokrájame na plátky.Cesto vyvalkáme na plát a vyložíme ním okrúhlu formu s nízkym okrajom.Predpekáme asi 15 min.pri 200 st.Na predpečený korpus naukladáme nakrájané jablká na husto.Posypeme práš.cukrom,vanil.cukrom,opláchnutými hrozienkami,mandlovými lupienkami a na to dáme tenké plátky masla.Dopekáme asi 30min.pri teplote 180st.Po upečení potrieme ešte teplý koláč medom.Može sa podávat teplý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu