Bretónsky jablkový koláč

marialuptakova - bez fotkymarialuptakova, 29. februára 2012

Robievam ho a velmi mi chutí i ked sa mi ujde málo,moja neter ho má velmi rada a povedala aby som ho zverejnila.

8
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 200 a 180 °C

Suroviny

300 g
70 g
150 g (margarín)
1 ks
2 lyžice
PLNKA:
500 g
50 g
1 ks
1 lyžica
1 lyžica
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s cukrom ,pridáme na malé kúsky pokrájané maslo,vajce,štipku soli a vodu.Vypracujeme cesto a dáme do chladničky zabalené do folie na 2 hod.

  2. 2

    Jablká pokrájame na plátky.Cesto vyvalkáme na plát a vyložíme ním okrúhlu formu s nízkym okrajom.Predpekáme asi 15 min.pri 200 st.Na predpečený korpus naukladáme nakrájané jablká na husto.Posypeme práš.cukrom,vanil.cukrom,opláchnutými hrozienkami,mandlovými lupienkami a na to dáme tenké plátky masla.Dopekáme asi 30min.pri teplote 180st.Po upečení potrieme ešte teplý koláč medom.Može sa podávat teplý.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia