Salámový šalát
Salámový šalát

Breptov Camping šalát

bugout - fotkabugout, 9. mája 2021
Breptov Camping šalát
Foto: bugout

Výborný šalát, ktorý striedam s parížskym, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu raňajkujeme. Raz tu bol spomínaný v komentoch, ale ako recept Zobraziť celý popisVýborný šalát, ktorý striedam s parížskym, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu raňajkujeme. Raz tu bol spomínaný v komentoch, ale ako recept som ho tu nenašiel, tak pridávam. Ak tu už aj je, tak tento šalát je tak dobrý, že si tu zaslúži byť aj viackrát :-))
Zdroj: https://youtu.be/PSUk1Jf4R-k

Suroviny

200 g
60 g
40 g
25 g
25 g
120 g
1,5 PL
1 necelá PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prvá základná podmienka je uvedomiť si, že treba čakať od prípravy ideálne jeden deň... Na to nezabúdajte. Brepta upravil pomery surovín z normy a ja tie jeho (teda skôr som znížil ako zmenil samotný pomer, ale samozrejme sa upravil trochu aj pomer) tak, aby vyšli dve porcie. Feferónky nahrádzam s jalapenos, nakoľko to vždy doma mám. Taktiež horčicu dávam klasickú plnotučnú, mám ju najradšej.

  2. 2

    Šunkovú salámu nakrájame na osminky alebo šestiny tak ako pizzu. Všetko ostatná nakrájame na drobno.

  3. 3

    Najskôr v miske premiešame všetko na nálev (ak sa zdá moc hustý riedime vodou z uhoriek) a potom postupne pridávame ostatné ingrediencie. Ja najskôr pridávam jalapenos a ako poslednú jemne vmiešam šunku (šunkovú salámu, jemnú salámu.... vegetariáni sójový nárez a pozor aj na worčester originál má obsahovať sardely, ale to asi viete aj bezo mňa), aby sa nepotrhala. Práve mi napadlo, že to veru niekedy vyskúšam aj z nejakého vegánskeho nárezu, poznám pár dobrých...

  4. 4

    Zakryť a schovať do chladničky a vydržať cca 24 hodín. Možno stačí menej, ale tak som si skrátka zvykol. Ako som už písal, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu ráno jeme. Počkať sa skrátka oplatí !!

Diskusia k receptu

haji
Vděčný recept, zajímavé poznámky v postupu, ty jsi podařený! U mě je téměř nesplnitelné odležení do druhého dne haha Chutné foto i suroviny. Saláty všeho druhu miluju.
bugout
@haji vydržať je vždy ťažké, ak si v rodinnom dome zakopať na záhrade (pôvodne som to chcel poradiť aj priamo v recepte) .... A ešte aj jedne sprostý, nekorektný vtip "nie som pedofil, som len nedočkavý"
haji
@bugout (9.5.2021 11:41)
Ok haha Vím, že je to od věci, ale přidám na vyvážení jeden dětský vtip: Víš co je to? Je to barevné a není to vidět. Zakopané pastelky.
kuko95
Mňam.vyzera ako diabolský ten je môj naj.u mna v robote si kupujem šaláty od značky smak.tie sú super aj keď to zloženie bohužiaľ nieje také poctivé jak by malo byt
2x haji a zahra
bugout
@kuko95 odkedy som (asi tu) našiel recept na parížsky podľa pôvodnej normy tak som žiaden šalát nekúpil... No a potom som objavil aj tento a to už vôbec nemám potrebu riešiť kupovaný. A priznám sa, že nad kvalitou sa radšej nezamyšľam, lebo to by som si asi nemohol kúpiť nikde nič. Išlo mi o to, že som si kúpila šalát a skrátka mi nechutil a nechápal som ako je možné, že keď niekto niečo robí a podstata je zmiešať pár surovín ako to môže byť raz dobré a raz vyslovene zlé.... Našiel som si recept a už sa nezamýšľam. Jedine teda nad tým, kedy ho spravím lebo skrátka musím čakať :-)) a späť k téme ponáša sa na diabolský a je výborný.
kuko95
@kimlo (9.5.2021 15:49)

Ja viem tvoje šaláty mám prezreté aj 10x hlavne tu tresku mňam ale tá sa chvalabohu dá ešte kúpiť poctivá ja kupujem značku smak 1kg balenie a je to treska exkluzív 45% filé... aspoň niečo neodrbavaju :D
zahra
Nasa macka je v nasej rodine kontrolor kvality. Su masove, ktorych sa ani nedotkne a veganske zje bez problemov.Takze kupujeme tie, ktore presli testom.:))) Salat uz ochutnany vo vegan verzii a je bombovy, vdaka.
1x bugout
bugout
@zahra (26.5.2021 06:28)

A nevadilo, že je pikantný? Rodičia majú mačky a keď som bol minule na návšteve tak mama hovorí, že či nechem šunku, že mačky ju nechcú :-)))
1x zahra
zahra
@bugout (26.5.2021 13:07)

Macka chutna iba sunku, kupujeme jej s najvyssim obsahom masa, my hotovy salat s veganskou a nam moze byt veeelmi pikantny.:)))
1x bugout