Salámový šalát

Breptov Camping šalát

Autor receptu: bugout

Výborný šalát, ktorý striedam s parížskym, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu raňajkujeme.* Raz tu bol spomínaný v komentoch, ale ako recept som ho tu nenašiel, tak pridávam. Ak tu už aj je, tak tento šalát je tak dobrý, že si tu zaslúži byť aj viackrát :-))

Postup

  1. Prvá základná podmienka je uvedomiť si, že treba čakať od prípravy ideálne jeden deň... Na to nezabúdajte. Brepta upravil pomery surovín z normy a ja tie jeho (teda skôr som znížil ako zmenil samotný pomer, ale samozrejme sa upravil trochu aj pomer) tak, aby vyšli dve porcie. Feferónky nahrádzam s jalapenos, nakoľko to vždy doma mám. Taktiež horčicu dávam klasickú plnotučnú, mám ju najradšej.
  2. Šunkovú salámu nakrájame na osminky alebo šestiny tak ako pizzu. Všetko ostatná nakrájame na drobno.
  3. Najskôr v miske premiešame všetko na nálev (ak sa zdá moc hustý riedime vodou z uhoriek) a potom postupne pridávame ostatné ingrediencie. Ja najskôr pridávam jalapenos a ako poslednú jemne vmiešam šunku (šunkovú salámu, jemnú salámu.... vegetariáni sójový nárez a pozor aj na worčester originál má obsahovať sardely, ale to asi viete aj bezo mňa), aby sa nepotrhala. Práve mi napadlo, že to veru niekedy vyskúšam aj z nejakého vegánskeho nárezu, poznám pár dobrých...
  4. Zakryť a schovať do chladničky a vydržať cca 24 hodín. Možno stačí menej, ale tak som si skrátka zvykol. Ako som už písal, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu ráno jeme. Počkať sa skrátka oplatí !!