Salámový šalát
Breptov Camping šalát
Autor receptu: bugout
Výborný šalát, ktorý striedam s
parížskym, v sobotu ráno
pripravím a v nedeľu raňajkujeme.*
Raz tu bol spomínaný v
komentoch, ale ako recept som ho
tu nenašiel, tak pridávam. Ak tu už
aj je, tak tento šalát je tak
dobrý, že si tu zaslúži byť aj viackrát :-))
Postup
- Prvá základná podmienka je uvedomiť si, že treba čakať od prípravy ideálne jeden deň... Na to nezabúdajte. Brepta upravil pomery surovín z normy a ja tie jeho (teda skôr som znížil ako zmenil samotný pomer, ale samozrejme sa upravil trochu aj pomer) tak, aby vyšli dve porcie. Feferónky nahrádzam s jalapenos, nakoľko to vždy doma mám. Taktiež horčicu dávam klasickú plnotučnú, mám ju najradšej.
- Šunkovú salámu nakrájame na osminky alebo šestiny tak ako pizzu. Všetko ostatná nakrájame na drobno.
- Najskôr v miske premiešame všetko na nálev (ak sa zdá moc hustý riedime vodou z uhoriek) a potom postupne pridávame ostatné ingrediencie. Ja najskôr pridávam jalapenos a ako poslednú jemne vmiešam šunku (šunkovú salámu, jemnú salámu.... vegetariáni sójový nárez a pozor aj na worčester originál má obsahovať sardely, ale to asi viete aj bezo mňa), aby sa nepotrhala. Práve mi napadlo, že to veru niekedy vyskúšam aj z nejakého vegánskeho nárezu, poznám pár dobrých...
- Zakryť a schovať do chladničky a vydržať cca 24 hodín. Možno stačí menej, ale tak som si skrátka zvykol. Ako som už písal, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu ráno jeme. Počkať sa skrátka oplatí !!