Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného
k nej lepšie pasuje ako pečené mäso? :-)
10 minút príprava |
150 minút na 180 °C |
Postup
- Na spodok nádoby na pečenie dáme trochu oleja, vložíme do nej mäso, po stranách klobásy, zasypeme veľkým množstvom cesnaku nakrájaného na plátky. Pridáme ešte aj zelerové stonky, posolíme, podlejeme pohárom vody a prikryté dáme piecť.
- Pečieme pozvoľna, po polhodinách prelievame vypečenou šťavou a keď je mäso mäkké, odokryté zapečieme do chrumkava.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu posolenú opečieme na oleji a neskôr pridáme plátok masla.
- Do základu pridáme kapustu. Nepremývala som, nikdy nepremývam ani bielu.
- Ochutnala som ju a bola kyslá teda fest, tak som ju poriadne pocukrovala, podliala pohárom vody a udusila do mäkka.
- Zemiaky sa mi tentoraz robiť nechcelo a tak som ako prílohu dala knedľu a tú som poliala super cesnakovou vypečenou šťavou. Kúsok mäska, kúsok klobásy, super kapusta, no bomba! :-) Skúste.