Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného k nej lepšie pasuje ako pečené mäso? :-)

10 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na spodok nádoby na pečenie dáme trochu oleja, vložíme do nej mäso, po stranách klobásy, zasypeme veľkým množstvom cesnaku nakrájaného na plátky. Pridáme ešte aj zelerové stonky, posolíme, podlejeme pohárom vody a prikryté dáme piecť.
  2. Pečieme pozvoľna, po polhodinách prelievame vypečenou šťavou a keď je mäso mäkké, odokryté zapečieme do chrumkava.
  3. Nadrobno nakrájanú cibuľu posolenú opečieme na oleji a neskôr pridáme plátok masla.
  4. Do základu pridáme kapustu. Nepremývala som, nikdy nepremývam ani bielu.
  5. Ochutnala som ju a bola kyslá teda fest, tak som ju poriadne pocukrovala, podliala pohárom vody a udusila do mäkka.
  6. Zemiaky sa mi tentoraz robiť nechcelo a tak som ako prílohu dala knedľu a tú som poliala super cesnakovou vypečenou šťavou. Kúsok mäska, kúsok klobásy, super kapusta, no bomba! :-) Skúste.