Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept

elysa - fotkaelysa, 13. septembra 2013
Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)
Foto: elysa

Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...

2-3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 strúčiky
2 PL
2 veľké

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuli opečieme pripravené rezne.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme do zmäknutia zemiakov.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
take cosi robievala moja mama, ale potom akosi prestala, ja som na to jedlo zabudla, si mi ho pripomenula, dakujem, je to vyborne a pri tom jednoduche, znieslo by to aj paradajky