Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept
Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 veľké |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.
-
2
Na oleji opečieme cibuľu.
-
3
Na cibuli opečieme pripravené rezne.
-
4
Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.
-
5
Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.
-
6
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
-
7
Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".
-
8
Dusíme do zmäknutia zemiakov.
-
9
Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.
juj, až som sa začervenala:)....