Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept

elysa - fotkaelysa, 13. septembra 2013
Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)
Foto: elysa

Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...

2-3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 strúčiky
2 PL
2 veľké

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuli opečieme pripravené rezne.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme do zmäknutia zemiakov.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
take cosi robievala moja mama, ale potom akosi prestala, ja som na to jedlo zabudla, si mi ho pripomenula, dakujem, je to vyborne a pri tom jednoduche, znieslo by to aj paradajky
podobné niečo robievam po názvom ,,pražakos,,, len sa mäsko krája na kocky...ale že je to výborná papkanica, to je nesporné...vyzerá super a chuť vynikoš...rýchle a sýte jedlo.-)
toto som vyhodil pred dvadsiatima rokmi. a dal si si skontrolovat kvalitu semena ? ty si myslis ze ked si nieco vylestis tak je to ok ?
Kontrola semena je pre mladších. Keď tak film pre pamätníkov. Nič neleštím, dokonca ani Karla ( podľa Izera). A hliník ? Ten ma dávno netrápi, hoc na tom hrnci je asi nejaká duralovina.
JKednoducho dobrý recept, až na to, že ja stehno nekupujem,a le dalo by sa použi aj pliecko alebo krkovička, len musím vyskúšať.
Mimochodom, ja tie maďarské kuchty ( kukty) mám, jednu vysokú a druhú nízku, tú najviac používam ( prvú už nie), a to aspoň 20 rokov. Netuším,akú újmu na zdraví z toho mám, asi toho Alzhaimera......
Dnes som mala časový mangel :-) , tak som zvolila tvoje jedlo. Pre urýchlenie deja som to dala do tlakového hrnca. Mäsko som nechala asi 15 minút, potom ešte na chvíľu zemiaky a bol to bleskový, úžasne chutný obed. Myslím, že sa u nás udomácni, nabudúce pridám sušené hríby. Ďakujem za recept tebe, aj mamine:-)
@salinka som rada, že ste si pochutnali, tiež veľmi rada toto jedlo varím, a maminke pošlem pozdrav do neba, bola úžasná kuchárka a som rada, že sa z toho na mňa čo-to nalepilo:)...
Elyska, prosím, odlož skromnosť, Tvoje recepty sú chuťovo úžasné a postup spracovania je vyslovene bezchybný,nalepilo sa na Teba toho akurát dostatok ďakujem:)
Elysa, Tvoje recepty mi 300%-ne pomáhajú s tým, čo budeme variť:), lebo to je koľkokrát ťažšia vec, ako samotné kuchtenie. Prosím, pokračuj v príspevkoch ďalej, je z čoho čerpať. Ďakujem.
Elysa, ešte som zabudol, ak si odmyslím mäso z Tvojho receptu, u nás sa to zvyšné - inak bleskové jedlo volá - zemiaky na "šterc".
@Vlado29 (30.3.2016 12:02)

dúfam, že sa k pridávaniu receptov ešte dostanem, momentálne časovo mi to nevychádza, ale variť varím:), a často, a u nás sa tie zemiaky bez mäsa volajú na červeno....

Pridaj komentár k receptu: