Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept
Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si Zobraziť celý popisRecept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.   
- 
                                                    2
                                                    Na oleji opečieme cibuľu.   
- 
                                                    3
                                                    Na cibuli opečieme pripravené rezne.   
- 
                                                    4
                                                    Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.   
- 
                                                    5
                                                    Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.   
- 
                                                    6
                                                    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.   
- 
                                                    7
                                                    Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".   
- 
                                                    8
                                                    Dusíme do zmäknutia zemiakov.   
- 
                                                    9
                                                    Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/13566-je-alobal-be...
aprod.hu/hirdetes/kuktafazek-6-literes-ID18jkw.h...
Mimochodom, ja tie maďarské kuchty ( kukty) mám, jednu vysokú a druhú nízku, tú najviac používam ( prvú už nie), a to aspoň 20 rokov. Netuším,akú újmu na zdraví z toho mám, asi toho Alzhaimera......
juj, až som sa začervenala:)....
dúfam, že sa k pridávaniu receptov ešte dostanem, momentálne časovo mi to nevychádza, ale variť varím:), a často, a u nás sa tie zemiaky bez mäsa volajú na červeno....