Bravčové volániky so šalviou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky..máme ich radi, sú šťavnaté a šalvia dáva mäsku taký jemný šmrnc...

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Už pri dodávke mäsa od farmára som si z celej lopatky narezala dlhé plátky, ktoré používam na volániky...z krátkeho mäsa sa to nedá, musí sa nadpájať...
  2. volániky som naklepala tak, aby sa čím viac predĺžili... a pripravila som si paličky na riasenie..
  3. mäso som osolila a okorenila z oboch strán..
  4. posypala červenou paprikou z oboch strán..
  5. pripravila si slaninu...narezela na tenké plátky...nemusí byť tak dlhá, ako je mäso...ale je potrebná, aby neboli volániky suché..
  6. keď je všetko pripravené, chýba už iba šalvia...má dosť výraznú chuť, takže na každý volánik dávam iba 2 listy...
  7. a začnem napichovať a tvarovať volániky..tvorím volániky..alebo vlnovku...a napichujem súčasne slaninu aj šalviu..
  8. na panvicu som dala zbytky slaninky, keď pustila masť, volániky som opiekla zprudka z oboch strán..opečené volániky som vybrala z panvice na podnos...
  9. na panvicu do výpeku som pokrájala cibuľu a 1 strúčik cesnaku, opiekla, podliala 2 dl. vodou a vložila volániky do panvice...prikryla pokrievkou a zapekala ich 45 min.
  10. kým sa mäsko zapekalo, uvarila som zemiaky, ktoré som pokrájala na kolieska...ako prílohu som dnes podávala rajčinový šalát..dobrú chuť..