Bravčové stehno so špenátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou a korením, pokropíme vínom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
- Špenát uvaríme, scedíme a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Mrkvu očistíme, 5 minút povaríme a scedíme. Cibuľku pokrájame na štvrtiny, vňať nasekáme nadrobno.
- Plát mäsa obložíme špenátom, mrkvou, pokrájanou cibuľkou a posypeme bylinkami. Pokropíme kl oleja a zrolujeme.
- Potom mäso zviažeme niťou a opečieme ho na zvyšku oleja. Potom ho vložíme do pekáča, podlejeme vínom a dáme na 1,5 hodiny piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
- Podávame teplé alebo nakrájané na plátky na studenej mise.
|