Bravčové stehno na kmíne s hranolčekami a ryžou fotorecept
Foto: babkamt
To bola dnes dilema. Rezne, alebo niečo ľahšie? Ja by som bola za rezne:-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu som udusila na oleji. Pridala som k nej aj mletý kmín.Mäso som nakrájala na slížiky. Prudko som ho opiekla do biela. Pridala som soľ, mleté čierne korenie a 200 ml vriacej vody. Varila som ho 20 minút v tlakovom hrnci.
-
2
V miske som rozmiešala 3 vajíčka, naliala som ich na mäso. Nechala som vajíčka stuhnúť. Pripravila som si trochu ryže. 250 ml ryže som umyla. Malú cibuľku som opiekla na oleji, potom som pridala ryžu, tiež som ju opiekla a zaliala som ju vriacou vodou asi na 2 cm nad ryžu. Varila som ju 10 minút.
-
3
Očistila som asi 1 kg zemiakov. Umyla som ich, osušila a nakrájala na hranolky. V miske som na ne naliala 1 necelú odmerku oleja. Hranolky som premiešala, aby sa olej dostal všade.
-
4
Hranolky som piekla na 2 krát po 20 minútach. Takto pripravené hranolky vôbec nie sú mastné.
-
5
Tu je prvá dávka upečená.
-
6
Kým sa mi robili hranolky, bola som si pre šalát v záhrade. Na tanier som si pripravila oblohu. Všetko nám uvarené, môžem servírovať. Dobrú chuť.
moja milá..komuže si ustúpila..že neboli rezne..bo ustúpiť-to u ľudí nie je bežné..hoc v defenzíve-uvarila si dobre...:-)
pozdravuje @babkadz
@radost muž aj syn sa chcú zdravšie stravovať. Nemám nič proti tomu. Ale ja chcem rezeň. No viem aj to, že pre môj cholesterol toto jedlo lepšie svedčí.
@ola111 jasné,hodia sa aj opekané zemiaky. Tiež ich mám rada.
@eviana teší ma, že ťa zaujala príprava mäsa.