Foto: blackwolfer
Recept mojej mamky ktorá mi s ním pomáhala. :)
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Opražíme z oboch strán a preložíme do hrnca.
-
2
Keď máme všetko mäso opražené pridáme bobkový list, nové korenine celé a čierne korenie celé, výpek zalejeme vodou a dáme do hrnca . Vody musí byť toľko aby zakrylo mäso.
-
3
Ešte dosolíme a dusíme hodinu až hodinu a pol. Mäso musí byť mäkké. Po udusení mäsko vyberieme z hrnca a šťavu precedíme cez sitko aby sme sa zbavili všetkých korenín.
-
4
Pripravíme si vodu s múkou a zahustíme omáčku. Nakoniec mäso vrátime do hrnca
-
5
Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu