Bravčové stehno na bobkovom liste (fotorecept)

Autor receptu: blackwolfer

Recept mojej mamky ktorá mi s ním pomáhala. :)

5
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Opražíme z oboch strán a preložíme do hrnca.
  2. Keď máme všetko mäso opražené pridáme bobkový list, nové korenine celé a čierne korenie celé, výpek zalejeme vodou a dáme do hrnca . Vody musí byť toľko aby zakrylo mäso.
  3. Ešte dosolíme a dusíme hodinu až hodinu a pol. Mäso musí byť mäkké. Po udusení mäsko vyberieme z hrnca a šťavu precedíme cez sitko aby sme sa zbavili všetkých korenín.
  4. Pripravíme si vodu s múkou a zahustíme omáčku. Nakoniec mäso vrátime do hrnca
  5. Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.