Bravčové stehno na bobkovom liste (fotorecept)
Autor receptu: blackwolfer
Recept mojej mamky ktorá mi s ním pomáhala. :)
5 porcií |
30 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Opražíme z oboch strán a preložíme do hrnca.
- Keď máme všetko mäso opražené pridáme bobkový list, nové korenine celé a čierne korenie celé, výpek zalejeme vodou a dáme do hrnca . Vody musí byť toľko aby zakrylo mäso.
- Ešte dosolíme a dusíme hodinu až hodinu a pol. Mäso musí byť mäkké. Po udusení mäsko vyberieme z hrnca a šťavu precedíme cez sitko aby sme sa zbavili všetkých korenín.
- Pripravíme si vodu s múkou a zahustíme omáčku. Nakoniec mäso vrátime do hrnca
- Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.