Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept)
Autor receptu: andys
Voľná disciplína ;)
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si suroviny:
- Mäso narežeme na veľké pláty (najlepšie podlhovasté), jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
- Na každý kus mäsa pozdĺžne poukladáme šalviové lístky...
- a plátky schwarzwaldskej šunky (môžeme nahradiť prosciutom alebo akoukoľvek sušenou šunkou).
- Každý plát po dĺžke pevne zrolujeme.
- Každú rolku nakrájame na rovnomerne hrubé plátky.
- Ideálne je, ak je výsledný počet špirálok párny. Po dve ponapichujeme na drevené špajle. Špirálky potrieme olivovým olejom a necháme chvíľku odležať (ak chcete pri tepelnej úprave použiť gril, špajle treba vopred namočiť vo vode, aby konce nezhoreli).
- Rozpálime grilovaciu (alebo aj obyčajnú s troškou oleja) panvicu a prudko ugrilujeme z oboch strán.
- Hotové špirálky podávame so zemiakovými tortičkami . Dobrú chuť ;)
|