Bravčové špirálky so šalviou (fotorecept)

Autor receptu: andys

Voľná disciplína ;)

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Mäso narežeme na veľké pláty (najlepšie podlhovasté), jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  3. Na každý kus mäsa pozdĺžne poukladáme šalviové lístky...
  4. a plátky schwarzwaldskej šunky (môžeme nahradiť prosciutom alebo akoukoľvek sušenou šunkou).
  5. Každý plát po dĺžke pevne zrolujeme.
  6. Každú rolku nakrájame na rovnomerne hrubé plátky.
  7. Ideálne je, ak je výsledný počet špirálok párny. Po dve ponapichujeme na drevené špajle. Špirálky potrieme olivovým olejom a necháme chvíľku odležať (ak chcete pri tepelnej úprave použiť gril, špajle treba vopred namočiť vo vode, aby konce nezhoreli).
  8. Rozpálime grilovaciu (alebo aj obyčajnú s troškou oleja) panvicu a prudko ugrilujeme z oboch strán.
  9. Hotové špirálky podávame so zemiakovými tortičkami . Dobrú chuť ;)