Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. januára 2014

Tento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV..zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda bravčového pliecka, ľadviny a pečienky do jedného soté..jeho chuť skvele Zobraziť celý popisTento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV..zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda bravčového pliecka, ľadviny a pečienky do jedného soté..jeho chuť skvele doplnil paradajkový pretlak v spojení s paradajkovým lekvárom,paprikou a hríbami..veľmi chutné jedlo..

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1
150 g
70 g
1
3 strúčik
1
4 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    pripravila som si všetky suroviny..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala pokrájanú slaninu,nechala trošku topiť..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som hneď pokrájanú cibuľu,cesnak a papriku..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som pokrájanú lopatku a nechala chvíľu opiecť..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som paradajkový pretlak ,paradajkový lekvár,soľ,korenie,bobkový list a nechala povariť..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podliala som malým množstvom vody a nechala dusiť pol hodinu.. po pol hodine som pridala pokrájanú ladvinu...

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nechala som dusiť s ľadvinou 15min. ochutnala som a ladvina bola uvarená...tak som pridala aj pokrájanú pečienku..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    chvíľu som ju nechala prejsť varom a pridala som umyté sušenú dubáky...

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    keď bolo všetko uvarené,ešte som ochutnala a dochutila...hotové soté..pokiaľ sa soté dusilo,uvarila som si ako prílohu ryžu a opiekla zemiaky..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nezostalo mi nič iné,iba všetko uložiť na misu,ozdobiť a prajem dobrú chuť..

    Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
veru by som neodmietla pozvanie na kostovku, zaujimava kombinacia
sracz
... o - o - óóó; krásny bravčový, s domácou údenou slaninou, "štvor_akord", milá @izabella929 za ktorý sa patrí poďakovať aj za Dunaj a Tisu! *"M*o*j*a* porcia snov" krásne "pózuje" na Tvojom obruse s kvetmi poľného maku!
luss44
krásny tanier, ako vždy od Teba :) jedlo musí byť výborné, aj keď ľadviny som ešte nejedla
izabella929
@kukulienka71... áno, máš pravdu viem čo je dobré...) cez moje ruky prešlo stovky skvelých jedál a zákuskov...a veru varím a pečiem iba to, čo viem, že nám určite bude chutiť...) ďakujem pekne za tvoj komentár.-)
mariamka
tak toto je nad ludske sily Izabelka, za dva dni 6 receptov pridat! jeden krajsi ako druhy, tomu vravim "spanila jazda" :)) toto sote sa mi tiez velmi paci, ladvinky ani neviem, ci bezne dostat, na zabijacke to byvala moja parketa, ale min. s tou pecienkou urcite vyskusam :)
medovnicek
úvodné foto je úžasné, určite je také aj to jedlo, ktoré si s láskou pripravila
izabella929
@mariamka..mesiace letia a ja za chvíľu pôjdem na záhradku sadiť cibuľku...potom už budem mať málo času...) nezvykla som robiť samostatme ladvinky, iba spolu skombinované možno aj takto...@uh ádla sí, jedlo ktoré robím s láskou, musí aj pekne pôsobiť , ale aj chuťovo..Veľmi pekne vám obom ďakujem za komentáre.-))
tortilla
Chutný recept okrem názvu - ak sa do prípravy naleje voda, tak to už so sotém nemá nič spoločné. To je dusené alebo varené mäso.
Slovenský názov soté (pôvod slova je sauté) je nesprávne používaný tzv. profesionálnymi kuchármi, ktorí nepoznajú pôvod a spôsob prípravy (podobne ako Gordon blue a pritom názov je Cordon bleu, podľa najznámejšej francúzskej hotelovej školy, kde bolo jedlo vytvorené koncom 19. storočia).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia