Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV..zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda bravčového pliecka, ľadviny a pečienky do jedného soté..jeho chuť skvele Zobraziť celý popisTento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV..zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda bravčového pliecka, ľadviny a pečienky do jedného soté..jeho chuť skvele doplnil paradajkový pretlak v spojení s paradajkovým lekvárom,paprikou a hríbami..veľmi chutné jedlo..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si všetky suroviny..
-
2
na panvicu som dala pokrájanú slaninu,nechala trošku topiť..
-
3
pridala som hneď pokrájanú cibuľu,cesnak a papriku..
-
4
pridala som pokrájanú lopatku a nechala chvíľu opiecť..
-
5
pridala som paradajkový pretlak ,paradajkový lekvár,soľ,korenie,bobkový list a nechala povariť..
-
6
podliala som malým množstvom vody a nechala dusiť pol hodinu.. po pol hodine som pridala pokrájanú ladvinu...
-
7
nechala som dusiť s ľadvinou 15min. ochutnala som a ladvina bola uvarená...tak som pridala aj pokrájanú pečienku..
-
8
chvíľu som ju nechala prejsť varom a pridala som umyté sušenú dubáky...
-
9
keď bolo všetko uvarené,ešte som ochutnala a dochutila...hotové soté..pokiaľ sa soté dusilo,uvarila som si ako prílohu ryžu a opiekla zemiaky..
-
10
nezostalo mi nič iné,iba všetko uložiť na misu,ozdobiť a prajem dobrú chuť..
Slovenský názov soté (pôvod slova je sauté) je nesprávne používaný tzv. profesionálnymi kuchármi, ktorí nepoznajú pôvod a spôsob prípravy (podobne ako Gordon blue a pritom názov je Cordon bleu, podľa najznámejšej francúzskej hotelovej školy, kde bolo jedlo vytvorené koncom 19. storočia).