Foto: garanco
Občas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala Zobraziť celý popisObčas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala som medzi receptami na Vareche, nenašla som podobný, ale keby som náhodou opakovala niečí recept, vopred sa ospravedlňujem.)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso ( môže byť aj karé, krkovička, pliecko - čo malú v obchode krajšie v ponuke) nakrájame na hrubšie rezne, trochu naklepeme, posolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč. Zalejeme mliekom do polovice výšky mäsa.
-
2
Pekáč, ak nemá vrchnák, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 st., pečieme asi 30minút.
-
3
Kým sa mäso pečie, postrúhame syr, zmiešame ho s červenou paprikou a pridáme na malé kocôčky nakrájaný cesnak (môžte ho aj prelisovať, ale mne sa lepšie páči krájaný)...
-
4
... a všetko zmiešame s kyslou smotanou
-
5
Na predpečené mäso navrstvíme syrovú hmotu.
-
6
Dáme zapiecť, kým nebude rozvoniavať na celú kuchyňu a nebude mať červenkastú farbu asi 15-20 minút.
-
7
Podávame so zemiakovou kašou. Ja som k tomu ešte dala hruškovo-černicový kompót. Mäso je od mlieka krehké a mäkučké
Diskusia k receptu