Bravčové rezne zapekané s mliekom fotorecept

garanco - fotkagaranco, 25. januára 2015
Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept)
Foto: garanco

Občas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala Zobraziť celý popisObčas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala som medzi receptami na Vareche, nenašla som podobný, ale keby som náhodou opakovala niečí recept, vopred sa ospravedlňujem.)

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
100 ml
200 ml
100 g (strúhaný)
1 ČL
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso ( môže byť aj karé, krkovička, pliecko - čo malú v obchode krajšie v ponuke) nakrájame na hrubšie rezne, trochu naklepeme, posolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč. Zalejeme mliekom do polovice výšky mäsa.

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč, ak nemá vrchnák, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 st., pečieme asi 30minút.

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa mäso pečie, postrúhame syr, zmiešame ho s červenou paprikou a pridáme na malé kocôčky nakrájaný cesnak (môžte ho aj prelisovať, ale mne sa lepšie páči krájaný)...

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a všetko zmiešame s kyslou smotanou

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na predpečené mäso navrstvíme syrovú hmotu.

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme zapiecť, kým nebude rozvoniavať na celú kuchyňu a nebude mať červenkastú farbu asi 15-20 minút.

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zemiakovou kašou. Ja som k tomu ešte dala hruškovo-černicový kompót. Mäso je od mlieka krehké a mäkučké

    Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
Tvoj obed vyzerá veľmi chutne,tak som ešte nerobila a preto ukladám do KK :-)
aroooo
robievam niečo podobné, len v hrnci, nie v rúre, mäso ešte obalím v múke, zalejem mliekom, varím, keď je už skoro mäkké dám smotanu s cesnakom, omáčka od múky zostane zahustená, podávam ako ty, len s mrkvovým šalátom s citrónom
motyka
takéto jednoduchšie recepty vítam. Toto musí byť perfekt. Najbližšie vyskúšam.
evanaaa
Toto sa aj mne páči, najprv som si myslela, že sa rezne v mlieku len máčajú, marinujú, lebo to aj ja občas robievam, ale piecť v mlieku som ešte neskúšala, a s tým syrovosmotanovým cesnakovým navrchu to je iste len dobré, takže si ukladám do KK.
ostriez
Akurat som to dal rury. O vysledok sa podelim potom...... ale vyzera to velmi lakavo.....
denyany
Výborné. Mäkké, šťavnaté, voňavé mäsko. Dnes sme mali s ryžou, všetkým chutilo. A hlavne bez veľkej námahy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia